fixed background image joomla

Članovi UHBDRP BPŽ sudjelovali u mnogim svečanostima i događanjima diljem županije

aktivnosti 06Mjesec lipanj je bio prepun aktivnosti i događanja u kojima su sudjelovali članovi Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

U subotu 25. lipnja 2016. izaslanstvo UHBDRP BPŽ u sastavu: Đuro Keser, Tomislav Rajh i Mirko Cimbal sudjelovali su na svečanom obilježavanju Dana državnosti Republike Hrvatske i svečanom polaganju vijenaca paljenju svijeća za sve poginule hrvatske branitelje, koje je uprilićeno u Novoj Gradiški.

Istog dana, ispred zgrade Brodsko-posavske županije u ranim jutarnjim satima krenula je tradicionalna biciklijada Slavonski Brod - Podcrkavlje, koja je održana u sklopu obilježavanja 25. obljetnice ustroja 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod, u kojoj je sudjelovala Katica Golubičić, članica naše Udruge.

U nedjelju, 26. lipnja 2016. na Korzu u Slavonskom Brodu je održano svečano postrojavanje bivših pripadnika 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod, u kojem su aktivno sudjelovali Vlatko Krznarić, Antun Đurić i Tihomir Čengić, dok su se u nastavku organiziranom druženja u Sibinju priključili Stjepan Kukura, Josip Cipar, Darko Kolić i Stjepan Kovačević.

Članovi UHBDRP BPŽ Željko Golubičić, Katica Golubičić, Antun Đurić, Vlatko Krznarić i Vlado Marić, počasni član UHBDRP BPŽ, nazočili su 27. lipnja 2016. u Slavonskom Brodu premijernom prikazivanju dokumentarnog filma "Jasenovac - Istina", redatelja Jakova Sedlara u organizaciji Udruge HVIDRA Slavonski Brod. Dokumentarac je ovo koji je svakako vrijedilo pogledati i koji prikazuje ratne strahote u logoru Jasenovac, ali koji ukazuje i na komunističko-partizanske zločine koji su se događali u logoru nakon završetka II. svjetskog rata 1945. godine.

Uoči sjednice Izvršnog odbora Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije i ustroja njenih radnih tijela 29. lipnja 2016. položeni su vijenci i upaljene svijeće kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima, te prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u Novoj Gradiški. Ovoj aktivnosti su nazočili Željko Golubičić, predsjednik UHBDRP BPŽ, te dopredsjednici Robert Anton Čečatka i Đuro Keser i tajnik Vlatko Krznarić.

U subotu, 03. srpnja 2016. izaslanstvo UHBDRP BPŽ u sastavu: Katica Golubičić, Josip Brkić-Ruda, Antun Đurić i Vlado Marić, počasni član UHBDRP BPŽ, nazočili su polaganju vijenaca i paljenju svijeća prilikom otvorenja 25. Memorijalnog međunarodnog turnira "Zvonko Mikolčević" u Ruščici, koji svake godine NK "Posavac" organizira u spomen poginulim hrvatskim braniteljima iz Ruščice i prvoj žrtvi Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, djelatniku MUP-a Republike Hrvatske i igraču NK „Posavac“, Zvonku Mikolčeviću.

Opširnije...

8. Memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar-Dubrovnik

20160628 110417Danas su kroz Donje Andrijevce prošli i nakratko se zaustavili kako bi zapalili svijeću u centru Andrijevaca ispred spomenika poginulih hrvatskih branitelja sudionici 8. memorijalnog biciklističkog ultramaratona Vukovar-Dubrovnik. Sudionici ultramaratona su članovi "Biciklističke udruge Brod", a sačinjavaju ih i hrvatski branitelji, pripadnici 108. brigade ZNG RH, pripadnici Specijalne jedinice policije PU B-B i aktivni policajci PU brodsko-posavske.

U centru Andrijevaca dočekani su od strane članova Udruge 108. brigade ZNG-a RH Slavonski Brod i članova Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ, koji zajedno zapalili svijeće, dok je osvježavajuće napitke i voće za ultramaratonce osigurao načelnik općine Donji Andrijevci gosp. Tomislav Marijanović....... Autor: Tomica Utvić

Opširnije...

Osnovana Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije

P1170062Višegodišnja inicijativa je napokon urodila plodom, tako da je u ponedjeljak 20. lipnja 2016.g. u domu HVIDRA-e u Slavonskom Brodu i službeno osnovana je Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije (KUPIDR BPŽ-e), koja okuplja gotovo sve braniteljske Udruge koje djeluju na području Brodsko-posavske županije.

Na Osnivačkoj skupštini KUPIDR BPŽ-e su pristupile slijedeće Udruge koje su registrirane na području Brodsko-posavske županije: Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ, Udruga hrvatskih branitelja HRZ i PZO Slavonski Brod, Udruga Specijalne jedinice policije u obrani Domovine Slavonski Brod, Udruga veterana 3. GBR "Kune" - Ogranak Slavonski Brod, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade - Pukovnija Nova Gradiška, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata BPŽ, Udruga 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod, Udruga dragovoljaca i veterana 101. BBX brigade, Udruga HVIDRA 103. brigade HVO Derventa.

Za predsjednika KUPIDR BPŽ-e jednoglasno je izabran umirovljeni brigadir Branko Cindrić, dok je za njegovog zamjenika izabran umirovljeni pukovnik Dragan Dikanović.

Dopredsjednici KUPIDR BPŽ-e su Željko Golubičić, Damir Matošević i Ivo Đogaš, tajnik je Vlatko Krznarić, a poslove rizničara će obavljati Srećko Kavka, dok su predstavnici svih ostalih članica popunili članstvo u Izvršnom odboru, Nadzornom odboru i Sudu časti.

Opširnije...

Izaslanstvo UHBDRP BPŽ u službenom prijemu kod Ante Zovaka, načelnika PU Brodsko-posavske

dsc 0016SLAVONSKI BROD - U prigodi obilježavanja 10. obljetnice osnutka Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, Ante Zovak, načelnik PU Brodsko-posavske primio je 09.06.2016. u službenim prostorijama PU Brodsko-posavske izaslanstvo UHBDRP BPŽ u sastavu: Željko Golubičić, predsjednik, Pero Lukić, predsjednik Nadzornog odbora, Vlatko Krznarić, tajnik i članovi Stjepan Kukura, Ivica Veselčić, Tihomir Čengić i Josip Ivanković.

Načelnik Ante Zovak uvodno je čestitao jubilarnu 10. obljetnicu osnutka UHBDRP BPŽ, čiji je i sam redovni član, te je naglasio kako je iznimno zadovoljan radom Udruge u provođenju svih planiranih aktivnosti i projekata. Ponudio je nadalje u svom obraćanju nazočnima svesrdnu pomoć u realizaciji planiranih projekata i aktivnosti, koja uostalom niti do sada nije izostala.

Predsjednik Željko Golubičić je u ime svih članova Udruge, načelniku Zovaku uručio prigodne poklone i zahvalnicu u znak zahvale za dosadašnju vrlo uspješnu suradnju i pomoć u radu UHBDRP BPŽ, te ga je ukratko upoznao s dosad realiziranim aktivnostima i projektima, ali i s onima čija je realizacija u tijeku ili će tek biti realizirani u narednom vremenskom razdoblju.

Opširnije...

Obilježavanje 25. obljetnice ustroja i svečani postroj legendarne 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod

U nedjelju, 26. lipnja 2016. na Korzu u Slavonskom Brodu, s početkom u 10:00 sati postrojiti će se bivši pripadnici legendarne 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod.

108. brigada ZNG RH je ustrojena 28.06.1991. u selu Podcrkavlje pokraj Slavonskog Broda, a mnogi njeni pripadnici, odnosno dragovoljci su već od listopada 1990. bili evidentirani u sastavu MUP-a RH, kao pripadnici "R" sastava policije, te su imali zaduženo osobno naoružanje i streljivo. Kao takvi bili su među prvima spremni braniti Domovinu zajedno s hrvatskom policijom.

Plakat 108 FINAL

Opširnije...